-








!

Jag vet inte - alltså finns jag.


Blubbbbbbb

BlablaBLABLABLABLABLABLABLABLABLAblablaBlaBlABlAAA.

Bla.


Ni vet.

Idag: den kosmiska balansen är bruten. Löven dansar ovan marken.

Hilversum










Critici

Imorgon är jag helt ledig.

Jag ska läsa massor med filosofi och kanske köpa ett par skor.

Jag känner mig som en sådan "idag-gick-jag-och-köpte-en-apelsin-gud-vad-intressant"-blogg. Men i brist på annat, är det detta som bjuds.

Eller, en kompromiss. (Litet av varje)

Jag är en sådan där ond människa som gör hundöron i böcker, ett urval:

224
Kritik från djuren. - Jag är rädd att djuren betraktar människan som en varelse av deras egen sort, som på ett ytterst farligt sätt förlorat sitt sunda djuriska förstånd - som det vanvettiga djuret, det skrattande djuret, det gråtande djuret, det olycksaliga djuret.

232
Drömma. - Man drömmer inte alls eller man drömmer intressant. - Man måste lära sig att vara vaken enligt samma princip - inte alls eller intressant.

243
Ursprunget till "bra" och "dåligt". - En förbättring kan bara den uppfinna som har förmågan att känna att "det här är inte bra".

Men varför skriver du egentligen? - A: Jag hör inte till dem som tänker med pennan i högsta hugg; och än mindre till dem som rentav ger sina lidelser fria tyglar så snart de satt sig till rätta i skrivstolen, öppnat bläckhornet och börjat stirra på pappret. Allt skrivande irriterar mig eller får mig att skämmas; att skriva är för mig ett nödvändigt ont - det bjuder mig emot att tala om det ens i liknelser. B: Men varför skriver du då? A: Ja, käre vän, oss emellan sagt: jag har hittills inte kommit på något annat sätt att bli av med mina tankar. B: Och varför vill du bli av med dem? A: Varför jag vill det? Vill jag det strängt taget? Jag måste - B: Det räcker! Det räcker!

Trist.

En hormonell obalans kan vara grunden till en hel del obehag.

Mitt ansikte är alldeles upphettat tack vare mössan på mitt huvud. Det är alltså inte meningen att man ska ha mössa på sig inomhus. Visste ni att 50% av kroppens värme försvinner genom huvudet? Så himla knäppt. Det känns som att man osar på något sätt.

Idag har jag gjort ungefär allt man kan göra förutom det jag verkligen borde göra. Varför är det så svårt att vara en god människa.

Aj aj aj.

RSS 2.0