Ett bevis på att jag 1. existerar 2. inte är tyngd av alla betänkligheter (bilden är dock tagen när jag var det)


Lagercrantz

För de som kan ha svårt att förstå vad jag menar med ord, och den ro de kan skänka, så kan kanske detta klipp bidra till lite större klarhet:



Jag skrev till min vän:
"Ofta ger jag min tacksamhet till ordet, men vid stunder likt denna så ser jag ändock att jag underskattat dess förmåga, dess läkande kraft och förmåga att skapa klarhet i en annars så fördunklad tillvaro. Dess förmåga att skapa trygghet genom igenkännande och att man på så sätt kan finna ro."

Vidare (från Wikipedia):
I en intervju på 1990-talet jämförde Lagercrantz Strindbergs relation till sin tids konservativa etablissemang och medier med en man som vandrar i häftig motvind och spänner sig för att inte vräkas omkull: om man tänker bort vinden ser man bara en man med obegripligt lutande gång, och kan komma att dra slutsatsen att mannen måste vara galen. Lagercrantz drog själv parallellen till sin egen publicistik på DN och de tillfällen då han intagit starkt avvikande ståndpunkter i den offentliga debatten.

När intrycken skvimpar över så bildas en slags skräckdröm

Haha, jag kom just att tänka på en fantastiskt rolig sak. I måndags beställde jag några böcker, däribland Oscar Wildes samlade verk, i en bok. Jag tänkte inget vidare på det förrän nu då jag erinrar mig om en dröm jag hade inatt. I drömmen bläddrade jag i just den boken men upptäckte att istället för alla verk så innehöll den istället fotnoter med alla verk. Det vill säga att boken förvisso innehöll Oscar Wildes samlade verk men endast bokstavligt talat. Alla titlar och årtal fanns med, och till och med kommentarer från "författaren" (som uppenbarligen egentligen inte kunde förstå längre än till kiosklitteraturens baksideläsning) men aldrig själva pjäserna, berättelserna och dikterna. Jag blev så besviken.

Haha!

Ca 100 timmar senare

Jag är mycket sjuk. Och det grämer mig, verkligen. Jag är inte i tillstånd att göra något, förutom att sova, vakna, vila, sova och förhoppningsvis vakna. Vad är det för ett liv! Men jag tröstar mig... Som vanligt med tankar och ord som formas på papper och i luften.

När sjukdomen stundom låter sig överröstas, bildas andetag av klarhet och intressanta tankar kan i ögonblicket få ta plats. Tankar som i vardagens tumult inte lyckas ta sig i uttryck. Idag kom jag att tänka på att jag kan ha ytterst svårt att presentera mig - förklara mig - för andra människor. Jag kom att tänka på att jag nog inte lever beroende på vad som händer, utan beroende på vad som finns. Vad jag ser, hör, letar efter. I min egna värld kan jag skapa och formulera mina intressen som jag vill, väl distansierad från verkligheten. Det som händer i världen, vad som blir allmängiltiga intressen undkommer mig oftast. För mig är detta mycket sorglöst. Sorglöst ja, men alltjämt svårt att förklara för andra varför man inte är si eller så. Eller hur man inte kan veta det eller det. I slutändan så är detta dock ingen klagan, utan mer en vädjan efter lite förståelse i vardagen.

Min mage ropar på mat. Så jag hinner inte direkt formulera mig vidare.....
.... Hejdå!

(En stilig och smilig smitning)


Va' nytt?

Jo... Det var ju ett tag sedan.

Skiter väl jag i!












RSS 2.0